Založ si blog

Je kandidátka na post primátorky Zvolena Lenka Balkovičová naozaj nezávislá?

17.júla 2014 odštartovala kandidátka na post primátorky mesta Zvolen Lenka Balkovičová zber podpisov pod petíciu, ktorú musia nezávislí kandidáti priložiť ku kandidátskej listine. Tým ohlásila svoju kandidatúru v novembrových komunálnych voľbách.

Balkovičová pritom pre médiá vyhlásila, že „nikdy nebola členkou žiadnej politickej strany“. O tomto by som si však dovolil zapochybovať.

Pani Balkovičová sa narodila v roku 1962. Strednú školu absolvovala v Havane na Kube, pritom malo ísť o sovietsku strednú školu. Predpokladám, že jej rodičia v tom čase pracovali na Kube, či už ako diplomati, lekári, učitelia, možno príslušníci tajnej služby – skrátka ako občania socialistického Československa, ktorí mali pomáhať Kube budovať socializmus. Predpokladám, že každý vie, akú pozornosť venovala Štátna bezpečnosť osobám, ktoré pôsobili v zahraničí.

Samotná pani Balkovičová v období 1983 – 1991 pracovala v štátnom podniku REMPO, odštepný závod Zvolen, kde sa vypracovala z funkcie účtovníčky na vedúcu oddelenia učtárne zásob. Ja osobne si neviem predstaviť, že by pani Balkovičová nebola členkou Komunistickej strany.

Tak ale potom prečo to nepriznať na rovinu? Hanbí sa pani Balkovičová za niečo? Pokiaľ bola, tak načo klamstvo hneď na začiatku volebnej kampane?

Pani Balkovičová 17.júla taktiež vyhlásila, že v minulosti ako nezávislá kandidátka spolupracovala s niektorými politickými stranami. To je pravda, svojho času (pravdepodobne aj dnes) ju podporovala strana Sloboda a Solidarita Richarda Sulíka, aktéra kauzy „Sasanka“, kde poskytuje kontroverznému podnikateľovi Mariánovi Kočnerovi informácie ohľadom voľby generálneho prokurátora. Taktiež ju podporovala aj politická strana SDKÚ-DS, ktorej povesť po zverejnení spisu „GORILA“ nie je o nič lepšia.

Pozrime sa na súčasnosť. Kto Balkovičovú nejakým spôsobom podporuje v súčasnosti a je pravdepodobné, že podporí aj vo voľbách.

V prvom rade je to Igor Matovič a hnutie „Obyčajní ľudia“. V podstate sa hnutie ani netají svojou podporou pre „nezávislých“ kandidátov. Je tu ešte jeden príznak možného prepojenia Matoviča a Balkovičovej a to, že Balkovičová pravidelne prispieva do Matovičových novín Zvolensko – Detviansko – Krupinsko. K obsahom článkov ešte napíšem, momentálne to nie je podstatné. Skôr mi ide o iné.

Matovičove noviny zarábajú na inzercii (nepredávajú sa). Preto by ma zaujímalo ako sa zverejňujú články Balkovičovej. Ak to ide ako inzercia, zaujímalo by ma kto to platí (a koľko), nakoľko rozhodne nejde o lacný špás. Predpokladám, že Balkovičová nie je zamestnancom redakcie, takže to v pracovnej náplni nemá. Ak to Balkovičová neplatí, tak potom ide o jej zvýhodňovanie zo strany Matovičovho média.

Ešte je tu jeden možný podporovateľ Balkovičovej, verte, či neverte, ale ide o súčasného župana Banskobystrického samosprávneho kraja – Mariána Kotlebu. Mňa osobne veľmi znepokojujú vyjadrenia Balkovičovej o tom ako dobre sa jej s Kotlebom spolupracuje. Tieto jej vyjadrenia sú už pomaly verejným tajomstvom. Na Kotlebu nepovie, ani nenapíše krivé slovo, pravidelne ho navštevuje a konzultuje s ním, pritom samozrejme musí vedieť, že ide o bývalého predsedu Slovenskej pospolitosti, o človeka, ktorého názory zahŕňajú oslavovanie Jozefa Tisa a Slovenského štátu, odpor voči SNP a odpor voči Rómom. Podľa Hospodárskych novín je diskutabilný aj jeho postoj voči holokaustu.

Takže, čo sa črtá v prípade úspechu Balkovičovej v primátorských voľbách? Že do primátorského kresla si sadne osoba, ktorú podporujú a budú podporovať hnutia ako Slovenská pospolitosť, ĽSNS a sekundovať im bude „producent zvukových nahrávok“ Igor Matovič. Prípadne sa pridá ešte SaS s Kočnerovým donášačom Sulíkom.

 

Peter Kosák

Nechutný vrchol volebnej kampane v Zvolene

12.11.2014

Predstavte si, že ste sa rozhodli usporiadať súkromný večierok alebo oslavu. Prenajmete si priestor, pozvete hostí. V rámci pohodovej atmosféry Vám hrá živá kapela, bavíte sa. Odrazu zaregistrujete skupinu „buranov“, ktorí vtrhnú na Vaše podujatie v značne opitom stave. Správajú sa neskutočne drzo. Nadávajú Vám a Vašim hosťom, provokujú, dokonca fyzicky [...]

Pekné reči a prázdne skutky kandidátky na post primátorky Zvolena pani Balkovičovej

14.10.2014

Odvolám sa na článok kandidátky na post primátora mesta Zvolen Lenky Balkovičovej (napísaný spoločne s Martinou B. Paulíkovou a Danielom Lešinským) v týždenníku „Zvolensko – Detviansko – Krupinsko“ z 19.9.2014 „Čo nové vo Zvolene: Týždeň mobility“ Autori sa v článku zamýšľajú nad „nadmerným automobilizmom v našich mestách“. Takýto problém [...]

FTX Bankman Fried

Súd poslal zakladateľa kryptomenovej burzy FTX na 25 rokov do väzenia

28.03.2024 17:13

Pred kolapsom v novembri 2022 bola druhou najväčšou kryptomenovou burzou na svete.

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 23609x
Priemerná čítanosť článkov: 7870x

Autor blogu

Kategórie